Zo ga je opgeruimd het nieuwe jaar in: Tips om het nieuwe jaar opgeruimd te beginnen

Als het nieuwe jaar nadert, gaan velen van ons nadenken over organiseren en het jaar beginnen in een opgeruimde ruimte. Een georganiseerd en schoon huis kan een productieve toon zetten voor de rest van het jaar en het gemakkelijker maken om al je doelen aan te pakken. Maar waar begin je als je je huis op orde wilt krijgen? Hier zijn enkele tips voor het opruimen en schoonmaken van elke kamer in je huis, zodat je met een georganiseerd gevoel het nieuwe jaar in kunt gaan.

Keuken opruimen en schoonmaken

De keuken is vaak een van de meest rommelige kamers in een huis, dankzij alle apparaten en gadgets. Om je keuken klaar te maken voor het nieuwe jaar, begin je met het doornemen van je kasten en voorraadkast. Gooi verouderde etenswaren of alles wat over de datum is weg en organiseer wat overblijft in categorieën als conserven, droge waren, kruiden, enz. Dit maakt het gemakkelijker om tijdens het koken of bakken te vinden wat je nodig hebt, zonder telkens alles te moeten doorzoeken. Als je je kasten en voorraadkast hebt doorzocht, maak dan alle opervlakken schoon. Maak ook apparaten zoals magnetrons of koelkasten schoon die in de loop der tijd vuil hebben opgebouwd. Dweil tenslotte de vloeren met een schoonmaakmiddel om ervoor te zorgen dat alles schoon is.

Huiskamer opruimen

De woonkamer is een van die plaatsen waar rommel zich gemakkelijk verzamelt – van boekenplanken vol boeken tot salontafels vol tijdschriften en meer. Als je je woonkamer klaar wilt hebben voor volgend jaar, begin dan met het sorteren van alle spullen op planken of tafelbladen; gooi alles weg wat kapot of verouderd is (of doneer ze als ze nog bruikbaar zijn) en organiseer daarna wat overblijft in nette stapels, zodat het er over het geheel genomen netter uitziet. Je kunt ook opbergmanden of -bakken onder tafels of planken gebruiken om zaken als extra dekens of kussens in op te bergen die niet in het zicht hoeven te liggen.

Om je woonkamer op te ruimen stofzuig je indien nodig tapijten of vloerkleden en stof je meubels af met een vochtige doek of een afstofspray met essentiële oliën voor een extra beetje frisheid. Op deze manier kun je ook in het nieuwe jaar de stofophoping beperken!

Opgeruimd het nieuwe jaar in!

Als je deze eenvoudige tips volgt om elke kamer in je huis op te ruimen dan begin je 2023 goed, kun je je voorbereiden op succes door geen rommel te hebben zodra je binnenkomt. Een georganiseerde ruimte voelt niet alleen goed aan, maar verhoogt ook de productiviteit omdat je je dan meer op je taken kunt concentreren in plaats van afgeleid te worden door de rommel die er ligt. Dus neem nu wat tijd en begin 2023 goed!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.skandinavien.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 460 reviews.
× Kan ik je helpen?