Droogbloemen in je interieur

Vaasje-met-droogbloemen-sfeerfoto-03

Droogbloemen, terug van weggeweest

We weten niet wie het drogen van bloemen heeft uitgevonden. Wel weten we dat het niets nieuws is. Al in de tijd van de Egyptische farao’s worden bloemen gedroogd. Zorgvuldig samengestelde gedroogde boeketjes werden meegegeven aan de doden in hun graf. Door de jaren heen is de kunst van het drogen van bloemen gelukkig niet verloren gegaan. Er zijn tijden geweest waarin droogbloemen weer razend populair werden, en tijden dat het bijna in de vergetelheid raakte.

In de jaren zeventig en tachtig waren droogbloemen bijvoorbeeld hartstikke populair. Er waren honderden droogbloementelers in het land en veel gedroogde boeketjes werden verscheept naar andere landen. Veel van onze opa’s, oma’s en soms ook ouders zullen deze tijd nog goed herinneren. Bij sommigen van deze generatie zie je nog steeds een bosje verstofte bloemen staan. Maar droogbloemen hoeven niet suf en stoffig te zijn. Droogbloemen maken een grote comeback en zijn moderner dan ooit.

Groen in huis

Meer groen in huis betekent meer kleur in huis. Maar verse bloemen blijven jammer genoeg maar kort goed. Daarom dat droogbloemen een ideaal alternatief zijn. Ze blijven, afhankelijk van de manier waarop je ze bewaart, soms wel jarenlang mooi. En dat niet alleen, ze brengen ook nog een unieke sfeer met zich mee. Moet je je voorstellen, jarenlang prachtige, natuurlijke decoratie voor in huis. Wie wil dat nou niet!

Stoffig

Als we oma’s hebben gehad met droogbloemen denken we misschien aan een vies, stoffig, oud boeket. Maar de nieuwe manier van het gebruiken van droogbloemen is zo veel mooier en moderner. Er zijn verschillende manieren om droogbloemen met glas te combineren. Dit zorgt niet alleen voor een fris, schoon en modern effect: het houdt ook nog het stof tegen. Denk bijvoorbeeld aan een mooie glazen pot of fles, een glazen box of een glazen lijst. Er zijn ook mooie moderne stolpen met prachtige samenstellingen van gedroogde bloemen.

Je kunt droogbloemen natuurlijk open en bloot houden, bijvoorbeeld in een leuke vaas of aan een slinger aan de muur. Deze bloemen vangen natuurlijk wel stof op die manier, maar door het voorzichtig af te stoffen wordt het nooit dezelfde stofbom als dat boeketje op je oma’s kast. En je zult het natuurlijk ook niet tientallen jaren laten staan, zoals zij waarschijnlijk gedaan heeft.

Droogbloemen voor een stijlvol huis

Droogboemen kunnen precies de finishing touch geven bij het stylen van jouw huis. Er zijn veel verschillende plekken in huis waar droogbloemen tot hun recht komen. Denk bijvoorbeeld aan de keukentafel, waar de bloemen door iedereen bewonderd kunnen worden. Ook op de commode, een plankje aan de muur, de vensterbank of rechtstreeks (in een lijstje) aan de muur komen deze bloemen prachtig tot hun recht. Dit kan in de keuken, woonkamer, slaapkamer, hal en zelfs op een plankje in het toilet. Droogbloemen kunnen je huis heerlijk opfleuren. Bij Skandinavien hebben we prachtige, unieke, handgemaakte droogbloemdecoraties voor jouw huis.

 

Dit bericht is gepost in Blog. Bookmark de link.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

De waardering van www.skandinavien.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 462 reviews.
× Kan ik je helpen?