7 tips om ervoor te zorgen dat jouw kaarsen langer branden

Sfeerfoto van swirl stompkaarsen van het merk Present Time

In deze blog delen we 7 fijne tips met je om ervoor te zorgen dat je nóg langer kunt genieten van jouw favoriete kaarsen. Want wanneer je eindelijk hebt besloten om jouw favoriete kaarsen aan te steken wil je hier natuurlijk ook éxtra lang van kunnen genieten. .

1) Knip de lont van de kaars een stuk korter af

Wil je nóg langer kunnen genieten van jouw favoriete kaarsen? Knip dan de lont een stuk korter af. Doordat de lont van de kaars korter is, is ook de vlam van de kaars een stuk kleiner waardoor je kaars minder snel opbrandt.

2) Zout water

Door jouw favoriete kaarsen enkele uren in zout water te leggen branden ze een stuk langer, zorg ervoor dat de kaarsen goed droog zijn voordat je ze gaat aansteken. Je zult zien dat ze langer branden, maar ook dat de kaars minder druipt én dat de vlam van de kaars een stuk feller is.

3) Blaas je kaarsen niet te snel uit

Wanneer je jouw kaarsen voor de eerste keer aansteekt is het aan te raden om deze echt even een tijdje te laten branden. Je kaars brand hierdoor mooi recht en zal daardoor dus weer minder druipen én jij hebt hierdoor langer plezier van je kaars.

4) Leg je kaarsen in de vriezer

Misschien een tip waarvan je denkt, werkt dit echt? Ja, dat werkt echt. Plaats je kaarsen een paar uur voordat je ze gaat aansteken een aantal uur in de vriezer, wanneer je kaarsen koud zijn smelten ze minder snel. Je kunt met deze tip soms wel twee keer zo lang met je kaarsen doen.

5) Hergebruik kaarsvet

Wanneer je kaars is opgebrand heb je vaak nog een klein stukje kaarsvet over. Je kunt deze stukjes kaarsvet bewaren. Wanneer je deze stukjes bij een brandende kaars gooit, brand dit stukje mee met deze nieuwe kaars. Hierdoor blijft je kaars langer branden.

6) Strooi zout op de lont van je kaars

Nog een hele goede tip met zou is deze. Strooi wat zout op de lont/bovenkant van de kaars. Je kunt dit eroverheen strooien wanneer de kaars brand, maar je kunt dit ook van tevoren al doen. Door zout op de lont van de kaars te strooien brand jouw kaars een stuk langer.

7) Zet kaarsen niet bij een raam of ventilator

Wanneer je kaarsen aansteek let dan goed op waar je deze neerzet. Wanneer je je kaarsen bij een open raam zet, ventilator of airco kan de luchtstroom ervoor zorgen dat jouw kaars veel sneller brand. De luchtstroom zorgt namelijk voor een wakkerende vlam.

Shop jouw kaarsen hier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

De waardering van www.skandinavien.nl/ bij Webwinkel Keurmerk Klantbeoordelingen is 9.4/10 gebaseerd op 460 reviews.
× Kan ik je helpen?